Borstkanker

Bevolkingsonderzoek borstkanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in Nederland. Door borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing vergroot. Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar in Nederland krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Tijdens het onderzoek worden röntgenfoto's van de borsten (mammografie) gemaakt.

Oproep
In onze regio verzorgt Bevolkingsonderzoek Oost de uitvoering van het bevolkingsonderzoek. U krijgt per post een uitnodiging. De röntgenfoto's worden gemaakt in een mobiel onderzoekscentrum in de buurt. De foto's worden daarna op een ander moment beoordeeld door een radioloog.

Uitslag
Binnen twee weken na het onderzoek krijgt u van Bevolkingsonderzoek Oost een brief met de uitslag. Bij een afwijkende uitslag wordt u verzocht een afspraak bij één van de huisartsen te maken. Wij krijgen dan ook een brief met de uitslag. Meestal zullen we u dan doorsturen naar het ziekenhuis.

Meer informatie
Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te lezen in de te downloaden folder en op www.rivm.nl/bevolkingsonderzoeknaarborstkanker

http://maps.google.nl/maps/place?cid=16750842910140961077